čtvrtek 3. ledna 2008

Dvouminutový výběr z Bobulí

Nový český film Bobule se nezadržitelně blíží, na internetu je k dispozici ukázka (neoficiálně?), na kterou jsem narazil díky včerejšímu zápisku u Matesoly. Než se dostanete k pár řádkům něčeho jako mého názoru, tak se na ni mrkněte…

Takže? Příjemná krajina (původně jsem se překlepl a napsal kravina, ale kdo ví :o), letní atmosféra (i se spoustou do ruda rozžhavených filtrů, jak západ slunce na divokém západě), situační i slovní humor, dokonce i to víno se tam objeví, společně se střelbou na špačky. Vůbec brokovnic je tam skoro víc než toho vína. Trailer se ale dá sestříhat různě, jednou s více záběry vína a vinic, podruhé podstatněji zaměřený na záběry polonahých slečen, potřetí zase na „akčnější“ scény… zde je takový průřez tím vším a snad skutečně napovídá, jak to celé bude vypadat. Jednodušší, milé, s hláškami, lehce nuceně vtipné, ale hezky se na ty scenérie kouká a možná i na závěr přijde nějaké to ponaučení. Pokud to celé pomůže domácímu vinařství, někoho přiměje ochutnat ty „výběry z bobulí“ či vyrazit k Pálavě na výlet, tak to bude mít smysl. Uvidíme za pár měsíců.

O filmu jsem psal nějaké detaily (obsazení atp.) před pár týdny, společně s upozorněním na další „vinný“ pořad, vánoční historky s Miroslavem Donutilem. Jak dopadl Donutil už víte (pěkný komentář je od MT u vánočního přáníčka), u Bobulí máme ještě nějaké to čekání před sebou. Upřímně – po této ukázce si stále nejsem jist, zda to nebude obrovské fiasko. Ale určitě trailer (a snad i film) potěší alespoň fanoušky skupiny Kryštof.

Komentáře používají Disqus