pátek 25. ledna 2008

Výsledky ankety „Z fortifikovaných vín si nejčastěji dám...“

A máme tu výsledek další ankety, tentokrát se týkala fortifikovaných, tedy nějakým pěkným destilátem posílených, vín. Hlasovalo 49 čtenářů tohoto blogu, což není číslo nijak vysoké, ale lepší než nic. Jaký je tedy výsledek?

Vzhledem k možnosti zaškrtnout více odpovědí budu uvádět jen procenta a ne absolutní čísla. Jasným vítězem se s 26% stalo (a myslím právem) Tawny Portské. Dá se, i ve velmi slušné kvalitě, sehnat snadno a je to naprosto univerzální aperitiv, pití k mnoha dezertům i jen tak po jídle. Překvapivě druhou nejčastější odpovědí bylo, že podobné věci vůbec nepijete. Jaká to škoda! Dále svoji dominanci potvrdilo Ruby a ročníkové Portské. Následují plnější a sladší typy Sherry (ač mám pocit, že obecně tu nějak moc oblíbená není… nalévám ji skoro všem návštěvám a nové ovečky, které jsem pro tento nápoj získal, by šlo spočítat na prstech jedné ruky), asi nejméně častou je pak Madeira. A objevil si i jeden hlas pro něco úplně jiného, docela by mne zajímalo, o co šlo :o) Že by třeba Marsala?

Jinak je tu nová anketa, či tedy spíše další „průzkum návštěvnických preferencí“. Uvidíme, zda více z vás kupuje víno na vyloženě okamžitou spotřebu, či spíše do zásoby. Variantu „piju ještě v supermarketu z krabice“ jsem v možnostech vynechal :o)

Odkazy: Ochutnávka vinných specialit | Výsledky všech anket

Komentáře používají Disqus