úterý 25. září 2007

Výsledek ankety „Nejčastěji piji vína...“

Po měsíci nám doběhla do cíle anketa na téma „Nejčastěji piji vína...“, které se zúčastnilo celkem 54 osob. Vzorek nijak obrovský, nějaké důležité závěry z výsledku samozřejmě vyvozovat nejde, přesto mi přišel zajímavý. Vzhledem k zacílení tohoto blogu (spíš sem dorazí někdo, kdo má víno rád a trochu se o něj zajímá a případně se jej snaží trochu sofistikovaněji kombinovat s jídlem) nepřekvapí drtivé vítězství suchých bílých (19 hlasů / 35%) a červených (21 / 38%) vín. Sladší typy vín mají v souhrnu 9 hlasů (bílá polosuchá/polosladké – 6 / 11%, bílá sladká 1 / 1%, červená sladší 2 / 3%). Rosé odešla bez bodu, ale jeden hlas získala vína fortifikovaná a dva sekty. Se dvěma hlasy zabodovalo i pivo :o)

Osobně bych ve výsledcích rád viděl apel na naše vinaře, aby se zaměřili i na něco jiného než vysoké a sladší přívlastky, ale dodávali na trh i kvalitně udělaná suchá vína vhodná ke kombinováním s pokrmy.

P.S. procenta zaokrouhlila přímo hlasovací aplikace. Fotografie k zápisku pouze ilustrační, byť se jedná o zástupce vítězné kategorie „suchá červená“.

Komentáře používají Disqus